Sportraad

Voorzitter Sportraad
Albert D'Hanis

Ondervoorzitter Sportraad
Geert De Borger

Penningmeester
Hilde Pierssens

Secretaris en webmaster
Patrick Van Hooste

Sportdienst

Sport- en Jeugdcomplex

Sportlaan 2-4
9160 Lokeren
Sportdienst@Lokeren.be

 

Nieuws
Sportdienst/sportraad : Melding kampioenen en laureaten tegen 30

Zoals ieder jaar zullen tijdens het sportgala de Lokerse Kampioenen en laureaten worden gehuldigd. De meldingsformulieren kunnen worden gevonden op de website van de sportraad en dienen voor eind november overgemaakt worden aan patrick.van.hooste@sportdienst.be .
Naar analogie met vorig jaar worden de Provinciale en Vlaamse kampioenen geacht om hun beker juist voor het sportgala (tussen 19u30 en 19u50 op 16 Dec) af te halen in de vergaderzalen van het Sport- en Jeugdcomplex. De huldiging zelf heeft zoals altijd plaats tijdens het sportgala zelf. Voor de nationale kampioenen en hoger, alsook voor de laureaten verandert er niets. Zij zullen individueel hun beker ontvangen tijdens het sportgala.

WTC ‘t Hemelrijk : MTB rit : 2 Dec
  Op zondag 2 Dec organiseert WTC ’t Hemelrijk een MTB rit met afstanden van 25, 36 en 47 km. Vertrek is tussen 8u30 en 10u. Meer info op de bijhorende  folder. 
Buitenbeentjes Judoclub Lokeren : Krekeltornooi : 8 Dec

Op zaterdag 8 Dec organiseert de G-Afdeling van de Judoclub Lokeren het jaarlijks Krekeltornooi. Dit gaat door in de sporthal te Eksaarde en  start in de voormiddag met een gemeenschappelijke training waarna er in de namiddag het effectieve tornooi plaatsvindt

AVLO : Runners Lab City Trail : 8 Dec
 Op zaterdag 8 Dec organiseert de AVLO de jaarlijks terugkerende city trail. Voor de editie van 2018 stelden ze opnieuw een bijzonder uitdagend en verrassend parcours samen.

Gezien het overdonderend succes van vorig jaar pakken ze ook in 2018 opnieuw uit met start op hun eigen City Trail Kerstdorp op de atletiekpiste in Lokeren. Wat daarna komt, beleef je werkelijk nergens anders! Met passages dwars door de belangrijkste Lokerse trekpleisters wordt het een ware ontdekkingstocht door de stad. Wees gerust: je zult ogen (en oren) tekort komen! Meer info op de website.

Sportraad : Algemene Vergadering : 13 Dec

Op Donderdag 13 Dec zal opnieuw de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Sportraad doorgaan.  Deze vindt plaats om 20 u in de vergaderzaal van het Stadhuis. Onder andere de te verdelen subsidies zullen worden besproken maar ook de verkiezing van een nieuwe Raad Van Bestuur (RVB). De AV wordt klassiek afgesloten met een kleine receptie. Alle verenigingen van de sportraad zullen nog ten gepaste tijde een uitnodiging krijgen via E-mail met daarin de agenda

Sportdag 50 + : 14 Dec

Op 14 Dec organiseert de sportdienst opnieuw een sportdag 50+ met een ruim aanbod van bekende en minder bekende sporten. Alle activiteiten gaan door in en rond het Sport- en Jeugdcomplex (Sportlaan 2, 9160 Lokeren). Vooraf inschrijven op de sportdienst aan de balie. Meer info : sportdienst@lokeren.be

Vlaamse Trainersschool : Dag van de Trainer : 15 Dec

Op zaterdag 15 december 2018 organiseert de Vlaamse Trainersschool een nieuwe editie van de Dag van de Trainer. Dit tweejaarlijks trainerscongres is dan aan haar achtste editie toe en biedt opnieuw een waaier van sporttakoverschrijdende en -specifieke workshops aan. Kennis delen en netwerking uitlokken met collega-trainers, dat is de doelstelling van de 'Dag van de Trainer'. Inschrijven via de website.

Pasar actief : Music For Life Wandel- en Fakkeltocht : 22 Dec

Schrik je niet van een stevige wandeltocht? Wil je iets veranderen aan het lot van de meisjes in Bangladesh die wandelkleren maken? Stap dan op 22 december mee naar het Music For Life - terrein in Puyenbroeck en beleef een onvergetelijk en hartverwarmend avontuur.
Meer info in de folder, via pasaractiefwablief@gmail.com of via facebook.
Inschrijving enkel via dit inschrijvingsformulier.
Na ontvangst van de inschrijving én overschrijving, weten we dat je meestapt!

Sportdienst/sportraad : Sportgala 22 Dec

Op zaterdag 22 december om 20 uur vindt het Sportgala plaats waar de Lokerse provinciale, Vlaamse, nationale, Europese , of eventueel zelfs wereldkampioenen worden gehuldigd. Naar analogie van vorig jaar worden de Provinciale en Vlaamse kampioenen geacht om hun beker juist voor het sportgala (tussen 19u30 en 19u50) af te halen in de vergaderzalen van het Sport- en Jeugdcomplex.
Tijdens het Sportgala worden ook de laureaten verkozen. Het Sportgala wordt gehouden in het Sport -en Jeugdcomplex en wordt opgeluisterd door Discovery Big Band. Tijdens dit gala zijn er ook demonstraties van o.a. Aurora en Move on Beatzz. Na het gala is er een receptie in de ontmoetingsruimte van het Sport- en Jeugdcomplex.

Organiseren evenement

Wenst U als sportvereniging een evenement te organiseren (Fietstocht, MTB, stratenloop,..) dan dient u enerzijds de regels opgelegd door de gemeente te volgen en kan u anderzijds beroep doen op materieel en diensten van de gemeente. Hier kunt u alle documenten opladen 

Basisdocument aanvraag evenement
Bijlage A : Tenten
Bijlage B : Brandweer
Bijlage C : Niet meer van toepassing
Bijlage D : Stadsmaterieel
Bijlage E : Uitleendienst Jeugd
Bijlage F : Security

Voor het uitlenen  van materieel kan men in sommige gevallen ook terecht bij de dienst O-Vl. Voor meer info kan men terecht op hun website. In sommige gevallen kunt u ook beroep doen op een gratis sportverzekering. Voor meer uitleg kunt u terecht op de website  van Sport Vlaanderen