Sportraad

Voorzitter Sportraad
Albert D'Hanis

Ondervoorzitter Sportraad
Geert De Borger

Penningmeester
Hilde Pierssens

Secretaris en webmaster
Patrick Van Hooste

Sportdienst

Sport- en Jeugdcomplex

Sportlaan 2-4
9160 Lokeren
Sportdienst@Lokeren.be

 

Overzicht nieuws
Sport Vlaanderen : “Het is ons menens met jullie goede voornemens”

Sport Vlaanderen engageert zich opnieuw om gedurende 3 maanden alle deelnemers te helpen om hun sportieve voornemens vol te houden. De inschrijvingsmodule en meer info over de actie, de ondersteuning en hun partners vind je op hun website.
Ook goede voornemens? Sport Vlaanderen helpt ze jou volhouden. Doe mee op https://www.sport.vlaanderen/sportersbelevenmeer/voor-de-sporter/goede-voornemens/goede-voornemens-ik-doe-mee/. Voor extra info kan je steeds terecht bij de provinciale promotiedienst – Evelyne Coorevits (evelyne.coorevits@sport.vlaanderen )

Stichting tegen Kanker en VAD/De Druglijn : Tournée Minerale : Feb

 Tournée Minérale is terug! Ook jouw sportclub kan heel wat doen om van Tournée Minérale een ongezien succes te maken!
Schrijf je in op www.tourneeminerale.be en sluit je aan bij  team ‘stad Lokeren’ 
Bestel de gratis toolbox en de armbanden
Download tips op maat van de sector ‘sport’. Op deze link kan je 'sport' selecteren en heel wat tips terugvinden!

Sportdienst : Fietsenwijding : 7 Mar

Op zaterdag 7 maart 2020 organiseert de sportdienst Lokeren opnieuw een fietswijding. De zegening van de fietsten gebeurt door de E.H. Deken om 13u50. Vanaf 14 u vertrekken er dan drie tochten, een tocht van ongeveer 20 km voor recreanten, en een tocht voor wielertoeristen van +/- 55 km o.l.v. de sportdienst en een tocht van ongeveer 15 km voor oldtimer fietsen.
Indien u nog extra informatie wenst, kan u mailen naar tom.duquet@lokeren.be  of meer informatie aan de balie vragen

Sportdienst : E-Bike Dag : 16 Mar

Op maandag 16 maart 2020 organiseert de sportdienst Lokeren voor de 1ste keer een E-bike dag. De bedoeling van deze dag is senioren (+50) op een leuke manier meer te weten te laten komen over hun elektrische fiets. Er wordt theoretische uitleg gegeven in de voormiddag. Dit gebracht op een aangename manier! In de namiddag wordt deze theorie onmiddellijk naar de praktijk omgezet. De eigenaars van een elektrische fiets brengen deze zeker mee en voeren in groep een educatieve fietstocht van 30 kilometer uit. Wanneer je niet over een elektrische fiets beschikt, voer je een parcours uit. Via dit parcours kan jij jouw vaardigheden testen/ aanscherpen om zo veilig de baan op te kunnen!
Twijfel je nog over de aankoop van een elektrische fiets?  Heb je graag nog wat extra informatie over het gebruik hiervan en/of test je graag eens zo een fiets uit? Dan is dit de ideale dag voor jou!
Inschrijven kan aan de balie van de sporthal (Sportlaan 2 te Lokeren). Dit voor amper 8 euro. Er is ook een mogelijkheid tot het bestellen van een broodje voor de middag.
Indien u nog extra informatie wenst, kan u mailen naar tom.duquet@lokeren.be  of meer informatie aan de balie vragen.

Dansschool D.I.O.P. : Workshop Fusion : 28 Mar

De Dansschool biedt reeds een heel gamma aan dansstijlen aan, maar soms blijven dansers toch nog wat op hun honger zitten of kunnen ze door de leeftijdgrenzen niet deelnemen aan bepaalde cursussen. 
Om deze reden biedt D.I.O.P. terug maandelijkse workshops aan waarbij er o.l.v. de eigen docenten een stijl aangeboden wordt die geen plaatsje heeft kunnen bemachtigen in het vast uurrooster.
De workshop duurt telkens 1u30 en kost 8 euro voor leden en 10 euro voor niet leden.
De vijfde workshop gaat door op 28 maart, Elien staat dan in voor de workshop “Fusion", van 18u30 tot 20u00.
Deze workshop is een open level en voor 10-jarigen tot volwassenen (jongere wedstrijddansers zijn ook toegelaten.)

Ge-Baek : 30ste ITF Taekwon-Do BK : 16 Feb

Sportraad : Verslag Algemene Vergadering

 Op Donderdag 12 Dec heeft de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Sportraad plaats gevonden.  In totaal waren 48 van de 58 verenigingen aanwezig.  Het verslag van de vergadering werd ondertussen goedgekeurd en jullie kunnen ook nog de presentatie raadplegen die werd gebruikt tijdens de AV.

Dansschool D.I.O.P. : Workshop High-Heels : 22 Feb

 

De Dansschool biedt reeds een heel gamma aan dansstijlen aan, maar soms blijven dansers toch nog wat op hun honger zitten of kunnen ze door de leeftijdgrenzen niet deelnemen aan bepaalde cursussen.
Om deze reden biedt D.I.O.P. terug maandelijkse workshops aan waarbij er o.l.v. de eigen docenten een stijl aangeboden wordt die geen plaatsje heeft kunnen bemachtigen in het vast uurrooster.
De workshop duurt telkens 1u30 en kost 8 euro voor leden en 10 euro voor niet leden.
De vierde workshop gaat door op 22 februari, Shauni staat dan in voor de workshop “High heels", van 18u30 tot 20u00. Deze workshop is een open level en voor 10-jarigen tot volwassenen (jongere wedstrijddansers zijn ook toegelaten). (High heels zijn niet verplicht maar een aanrader).
Opgelet de lessen gaan door in de Stommestraat 2, 9160 Lokeren.

 

Dansschool D.I.O.P. : Musical Beauty and the beast. 28 – 29 Feb

Dansschool D.I.O.P. stelt u voor: Beauty and the Beast JR!
Een prachtige musical gebracht door hun musicalafdeling (Kids en Teens tussen 6 en 14 jaar). Een totaalspektakel met niet alleen zang, dans en toneel maar ook betoverende kostuums in een mooi decor. Voor meer info kan je bellen naar 04 77 855 312, of je kan hun website (
www.dansschooldiop.be) bezoeken. 

Sportdienst : Infrastructuurfonds Sport en Jeugd

Onze stad beschikt reeds meer dan 10 jaar over een Infrastructuurfonds Sport en Jeugd. 
Tijdens de gemeenteraad van 16 december 2019 werd een nieuw Subsidiereglement Infrastructuurfonds Vrije Tijd goedgekeurd waarbij de bestaande principes van het reglement als volgt worden uitgebreid : 
Toevoeging van cultuurverenigingen
Verdubbeling van de subsidie voor verenigingen naar 50.000 euro per 5 jaar
Toevoeging van Lokerse scholen op voorwaarde dat zij hun infrastructuur ter beschikking stellen van de Stad. De maximale subsidie voor scholen bedraagt 25.000 euro
Meer details hierover kan u terugvinden in het
reglement in bijlage.
Wie interesse heeft om een dossier in te dienen kan doormailen via het aanvraagformu
lier in bijlage aan helena.vanremoortel@lokeren.be

Pagina 1 van 2Eerste   Vorige   [1]  2  Volgende   Laatste