Sportraad

Voorzitter Sportraad
Albert D'Hanis

Ondervoorzitter Sportraad
Geert De Borger

Penningmeester
Hilde Pierssens

Secretaris en webmaster
Patrick Van Hooste

Sportdienst

Sport- en Jeugdcomplex

Sportlaan 2-4
9160 Lokeren
Sportdienst@Lokeren.be

 

Overzicht nieuws
Sportdienst : Valinitiatie voor actieve 55+

Heel wat ouder wordende mensen zijn bang om te vallen. Daardoor gaan ze minder bewegen terwijl men net meer zou moeten bewegen. Meer bewegen zorgt voor een betere spierkracht en een beter gevoel voor evenwicht. Valpreventie kan heel wat ongemakken voorkomen. Daarom organiseert de sportdienst in samenwerking met de seniorenraad en de welzijnsraad twee valinitiaties. Het accent zal liggen op het voorkomen van vallen en wat te doen indien men toch valt. De initiatie bestaat uit twee lessen van één uur.
Deelnemen is gratis, inclusief verzekering. Inschrijven op voorhand is verplicht en kan tot dinsdag 5 maart aan de balie van het Sport –en Jeugdcomplex. De lessen vinden plaats op dinsdag 12 en 19 maart, telkens van 10 tot 11 uur. De lessen worden gegeven in het gevechtssportcentrum in de Kazernestraat 95 en staan onder leiding van een gespecialiseerd lesgever

Rugbyclub Lokeren : Eerste internationaale wedstrijd
Sportdienst : Fietswijding : 9 Maart
Fietsliefhebbers en wielertoeristen kunnen op zaterdag 9 maart hun fiets laten wijden op het evenementenplein op de Lokerse Markt. De fietsen worden gezegend om 13u50 door E.H. Deken en na de zegening volgen om 14u drie fietstochten. Je kan kiezen voor een
  afstand van 20 km geschikt voor gezinnen, een afstand van 55 km voor wielertoeristen en een afstand van 15 km voor diegenen die in het bezit zijn van een antieke fiets.
Bij aankomst in het Sport- en Jeugdcomplex krijgt elke deelnemer een gratis consumptie aangeboden. De fietsenwijding is een organisatie van de stedelijke sportdienst en -raad van Lokeren. Deelnemen is gratis.
AVLO : Start to run 0 -> 5 km : Start 23 Feb
AVLO organiseert in het voorjaar 2019 opnieuw een lessenreeks voor beginnende lopers. Heb je al een tijdje het goeie voornemen om meer te sporten, maar weet je niet hoe te beginnen? Zin om meer te bewegen en je hierdoor fitter en beter te voelen?  

Wil je graag een loopuitdaging aangaan, maar zoek je een startpunt en goeie begeleiding? Dan is deze lessenreeks zeker iets voor jou! 
Meer info in deze folder

Inschrijven kost € 70. Hierin zit o.a. vervat:
- deelname aan de lessenreeks Start-2-run, van 0 naar 5km in 12 weken met onderbouwd schema
- begeleiding door de AVLO Start-2-run coaches bij de groepssessies
- verzekering voor lichamelijke ongevallen tijdens de begeleide sessies
- inclusief lidmaatschap AVLO én bij het slagen op de eindtest: club t-shirt en diploma
Inschrijven via hier
U wordt verwacht op zaterdag 23 februari 2019, om

Sporting Lokeren : Paasstage : 9-12 Apr

Zoals elk jaar organiseert Sporting Lokeren Oost-Vlaanderen in de paasvakantie een voetbalstage. Deelnemen kan door op één van de volgende manieren in te schrijven:
De inschrijving is definitief bij ontvangst van de betaling.

·      Het bijgevoegde formulier volledig ingevuld op te sturen naar:  Jeugdafdeling Sporting Lokeren Oost –Vlaanderen P.a. Angèle Desoete, Lammeken 53, 9160 Lokeren
·      Het formulier volledig ingevuld af te geven op het jeugdsecretariaat; 
·      Inschrijven Online via de website: www. Sporting Lokeren Jeugd.be - Graag correcte geboortedatum

AVLO : Atletiek- omnisport kampen

 

 De Lokerse Atletiekverreniging (AVLO) organiseert ATLETIEK-OMNISPORT
   OPTIE 1     15-19 april te Zele (9-17u geboortejaar 2012-2006)
OPTIE 2     1-5 juli te Lokeren (9-17u geboortejaar 2012-2006)
OPTIE 3     8-12 juli te Lokeren (9-17u geboortejaar 2012-2006)
OPTIE 4     26-31 aug te Zele (9-17u geboortejaar 2012-2006)

Op en rond de atletiekpiste van Lokeren of Zele. Iedere dag komen zowel het lopen, het werpen als het springen aan bod. Voor de kleinsten vooral onder spelvorm, voor de groteren met wat meer techniekelementen.
Begeleiding : Alle begeleiders beschikken over een diploma van de Vlaamse Trainersschool of hebben ervaring met het geven van jeugdtrainingen in clubverband.
Ochtend- en avondopvang : Iedere morgen is opvang voorzien vanaf 9u00. De activiteiten starten om 10u en eindigen om 17u (in Lokeren op woensdag tot 18u!)
Kostprijs: 70 Eur